Pages

Ads 468x60px

Kablosuz Cihazlar Kalp Yetmezliğinde Önemli Mi?

Araştırmacılar, kablosuz cihazların kalp yetmezliği hastalarında akciğerlerdeki sıvı miktarınının artışını denetlemek ve gerektiğinde müdahale yapılması için uyarı verme konusunda önemli olduklarını belirtmiştir. Sonuç olarak cihazlar, hastaneye yatma sayısında azalma ve hastaların yaşam kalitesinde artma sağlar. Nefes darlığı ve kalp yetmezliği olan hastalarda hastaneye yatışın en önemli sebebi akciğerlerdeki sıvı sızması ve sıvı basıncıdır. Bu aletler, akciğerlerdeki sıvı basıncını izleyerek, basınç seviyelerini aşağı çeker. Orta ve şiddetli yetmezlik hastalarında ciddi anlamda önemlidir.

Orta ve şiddetli kalp yetmezliği olan 550 hastada denenen bu cihazlar, standart tıbbi bakım mucizesidir. Cihaz, kateter kullanılarak akciğerlerdeki pulmoner artere yerleştirilir ve bu işlem invazivdir. Hastaneye yatmada %30 azalma görülmüştür. Cihazdaki veri bir antenle dışarıdan alınır vücut hekimlere bu antenle bilgi gönderir. Cihaz henüz Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onay beklemektedir.

Ortalama bir cihazın fiyatı $15.000’dır. hekimler sürekli bu cihazı izledikleri için de hastalar kendilerini güvende hissediyorlar. Bu çalışma ile hastalığın tedavisinde önemli bir gelişme yaşandığını belirten Los Angeles Üniversitesi kardiyoloji profesörü Dr Gregg Fonarow, ayrıca her yıl önemli sağlık harcamalarının yapıldığını belirtmiştir. Vücuda yerleştirilen kablosuz cihazlar erken belirtileri haber vermekte ve riski azaltmaktadır.
Kaynak7gunsaglik.com

Bazı Sporlar ve Neden Olduğu Sakatlıklar

Bir futbol maçı sırasında oyuncunun kafasına şiddetli bir darbeyle gelen topun oyuncuda sersemlik ve bilinç kaybına neden olduğunu canlı olarak görüyoruz. Bir sarsıntıya tanık olan oyuncuda beyin hasarı gelişebilir. Yaklaşık 300.000 beyin sarsılması, profesyonel lise ve üniversite futbol takımlarında görülmüştür. Futbol ve buz hokeyi oyuncuları bu anlamda risk altındadır. Beyin sarsılmalarında boks da çok yaygındır. Nedenleri ve belirtileri:

Beynimiz sert bir kafatası tarafından korunan bir yumuşak jelatin benzeri kitle ile çevrilidir. Düşme sırasında başını sert bir cisim ile çarpışarak veya herhangi bir darbenin kafatasının içinde beyinde sıçrama yaratır. Bu minik kan damarlarının yırtılmasına neden olabilir ve sinir lifleri çekilir. Darbeden etkilenen kişide şu belirtiler görülebilir:

Bilinç kaybı, baş ağrısı, denge kaybı veya baş dönmesi, çift veya bulanık görme, ışığa ve sese duyarlılık, duygu ağırlaşması, sersemlik, konsantrasyon ve hafıza problemleri.
Şu durumlarda doktora gidin: baş veya boyun ağrısı, nöbet, bilinç kaybı, uyku hali, kol ve bacaklarda uyuşukluk, denge, koordinasyon, konuşma ve anlama güçlüğü, hafızada değişiklikler. Oyun sırasında koruyucular takılmalı, yaralıyken oynanmamalı ve diğer önlemler alınmalıdır.
Kaynak7gunsaglik.com

Okulda Kapılan Mikroplara Dikkat Edin

Çocuklarınızı okula gönderdiniz ama aklınız onlarda. Yanlarına antibakteriyel mendil ve jel verin. Doktorlar çocukların sağlıklarının esnek ve bağışıklık sistemlerinin güçlü olduğunu söylüyor. Yeter ki sağduyulu ve bilinçli olalım. Bulaşıcı mikroplardan ve hastalıklardan çocukları korumak önemlidir. Sırt çantaları: içinde ve dışında mikrop barındırır. Mikroplu ise içine koyulan yiyecekler de yenilmemelidir. Otobüste herkes çantamıza dokunabilir ve okulda da. Periyodik olarak nemli bir bezle çantayı silin. Bilgisayar laboratuvarları. Kaç kişi klavyelere dokundu bir düşünün. Her an cilt hücreleri risk altındadır.

Ortak bilgisayar ve klavye paylaşımları mikrop aktarmak için bire birdir. Yüze ve göze temas ettirilmemelidir. bu dersten sonra eller iyice yıkanmalıdır. Spor salonları ve havuzlar da mikrop bulaşma açısından tehlikelidir. Dezenfekte edilmeyen klorlu sular mikroplara karşı savunmasızdır. Bakteri içeren mayolardan uzak durulmalıdır. Mutlaka herkes kendi çamaşır ve mayosunu kullanmalıdır. Soyunma odaları da yine bakteri yuvası yerlerdendir. Kafeteryalar. Ortak eşya kullanım alanlarındandır.

Fast food ve restoranlar peçete ile servis yapar. Yine de bu yeterli değildir. Eller yemek öncesi ve sonrası yıkanmalı, çatal, bıçak gibi eşyaların temizliğine dikkat edilmelidir. Sınıf değiştirme. Birilerinin kullandığı sınıfa geçmek risklidir. Masaya dokununca alınan mikroplar burun ve ağız yoluyla vücuda yayılır. Mukoza ve saç teması ile bakteriler ürer.son olarak mp3 player ve cep telefonları. Başkasının aletlerine dokunmayın. Kulak ve ağız yoluyla bakteri ve mikropları taşır. Kullanımdan sonra el ve ağız yıkanmalıdır.
Kaynak7gunsaglik.com

Kadınların Yaşlanma Karşıtı Olarak Yaptığı 5 Hata

Kırışıklıklar doğal yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Peki yaşlanma karşıtı olanlar neler yapabilir?

Anti aging bakım son yılların modası oldu. Gençleşmek uğruna yapılan 5 hata nelerdir?

1.Kış aylarında güneşi zararsız sanmak. Koruyucu yüksek faktörlü bir güneş kremini kışın da sürün ve güneş gözlüğünüzü takın. Güneş ışınları cildi çabuk kırıştırır ve yaşlandırır, leke yapar.

2.Gözlük meselesinin üzerinde mutlaka durun. Kaliteli bir güneş gözlüğü edinin ve kışın bile dışarıda mutlaka takın. Farkında olmasanız da güneş hala tepede.

3.Yorgun ve uykuluyken gözlerinizi ovalamayın. Hassas cildi geriyor ve gevşetiyorsunuz. Göz etrafında ve göz kapağında çizgilere sebep oluyorsunuz. Göz çevresi elastik ve hassas bir deriye sahip.

4.Boyun, göğüs ve eller ihmal ediliyor. Bir kadının gerçek yaşını bu bölgeler gösterir. Azami derecede bu bölgelerin bakımına özen gösterin. Güneş kremi, anti aging krem ve serumları unutmayın.

5.Uyku programınızı düzene oturtun. İyi bir uyku cildi korur ve güzelleştirir. Her yaşta güzelliğin anahtarıdır. İltihabı önler, deriyi sıkılaştırır, yaşlanma etkilerini geciktirir..Haber Kaynagı.7gunsaglik.com,

Fıtık Ya Da Kas Ağrısı

Son zamanlarda bel ve boyun bölgelerinizde görülen ciddi ağrılar ve kasılmalar aslında fıtık mı yoksa kas ağırısından ibaret mi?

Bu ağrıların boyun fıtığından kaynaklanabileceğini düşünerek endişeleniyor musunuz? Ağrılarınızın boyun fıtığı mı yoksa başka bir hastalıktan mı kaynaklandığını öğrenmek için bu yazıyı okumanızda fayda var…

Hisar Intercontinental Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa ile boyunda, omurilik ve/veya sinir köklerine bası yaparak çok şiddetli boyun ve kol ağrılarına, kol ve ellerde kuvvet kayıplarına, duyu bozukluklarına ve omurilik basısının ağır nörolojik fonksiyon kayıplarına yol açabilen boyun fıtığını konuştuk.

Boyun fıtığı mı başka bir problem mi? Ağrınızın nedenini sorgulayın!

Omurlar arasında bulunan diskler, omurgaya yüklenmeyi azaltarak aktaran kıkırdağımsı elastik yastıkçıklardır. Diskler, yaşlanmaya koşut olarak yıpranır, dejenerasyon ile elastikiyetleri azalır ve fıtıklaşmaları kolaylaşır. Boyun fıtığının en sık belirtisi olan boyun ve kol ağrılarının nedenleri çok geniş bir yelpaze oluşturur. Bu ağrılar, boyun fıtığı dışında; basit bir kas spazmı, mekanik boyun ağrısı, eklem ve omurga kireçlenmeleri, yumuşak doku hastalıkları ve zorlanmaları, omurganın ve yumuşak dokuların iltihabından, enfeksiyon hastalıklarından, apselerden, kemik hastalıkları ve kırıklarından, metabolik, hormonal, romatizmal ve iç organ hastalıklardan, çeşitli tümörlerden ve daha birçok hastalıktan kaynaklanabilir. Bu nedenle, ağrılarınızın kaynağı, özellikleri, seyrinin sorgulanması, çok yönlü sistemik ve nörolojik muayene, temel ve ileri tetkikler ve görüntülemeler olası hastalıkların ayrımında yararlıdır. Bu nedenle boyun ve/veya kol ağrılarınız tanıya yönelik önemli ipuçları verebilir. Ağrının yeri, başlangıç şekli, zamanı, şiddeti, süresi, yayılımı, niteliği (yanıcı, batıcı, delici), ağrıyı tetikleyen ya da artıran ve azaltan faktörler, ağrının iklim şartları ile ilgisi, ağrının istirahat ve hareket ile ilgisi, gece şiddetlenmesi, uykudan uyandırması hatta uyutmaması hekimi yönlendirmede anlamlıdır.

Ağrılarınız Var Ama Ameliyat Gerekli mi?

Basit mekanik boyun ağrılarında ya da omurilik ve sinir basısı yapmayan boyun fıtıklarında cerrahi tedavi uygulanmaz. Cerrahi tedavinin alternatifleri; boynun istirahate alınması, ilaç tedavisi, boyunluk, traksiyon (yumuşak dokuları germek, eklem aralıklarını genişletmek yada kırık kemik parçalarını birbirinden uzaklaştırmak için vücudun bir parçasına uygulanan çekme tekniği), lokal enjeksiyonlar, fizik tedavi ve egzersizlerden oluşur. Ancak, omurilik ya da belirgin sinir kökü basısı yaparak kuvvet kaybı, yürüme bozukluğu, idrar ve gaita kontrol kusuru gibi nörolojik belirti ve bulgulara yol açan; klinik tablo ile görüntüleme bulgularının uyumlu olduğu boyun fıtıklarında zaman geçirmeden acil olarak ameliyat yapılır. Sinir kökü basısının belirgin olduğu ve felç (motor kayıp) ile seyreden ya da cerrahi dışındaki tedavilere yanıt vermeyen, şiddetli ve ısrar eden ağrılarda da yine cerrahi tedavi düşünülmelidir. Boyun fıtıklarında cerrahi girişimler ile çok iyi sonuçlar alınabilir. Bu ameliyatlar, küçük bir açıklıktan yapılan ve hastanın çok kısa sürede normal yaşama dönebildiği ameliyatlar olabileceği gibi bazı hastalarda çok kompleks ve büyük ameliyatlar da gerekebilir. Günümüzde yüksek teknolojinin getirdiği imkanlar, cerrahi mikroskop ve endoskobun kullanılması ile cerrahi tedavi alternatifleri ve imkanları son derece çeşitlenmiştir ve en kapsamlı ve büyük ameliyatlar bile yüksek bir başarı oranı ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu ameliyatlar zamanında ve doğru bir şekilde yapıldığında sinir dokusuna (omurilik ve sinir köklerine) ait fonksiyonlar korunabilir; kayıp varsa geri dönebilir, omurganın koruyuculuğu yeniden sağlanabilir ve ileride oluşabilecek risklerin önüne geçilebilir.Kaynak7gunsaglik.com

Emzirmede Süt Kanallarının Tıkanması Durumu

Emzirme annenin bebeği için yapabileceği en önemli şeylerden biridir.

Sayısız faydalarını bildiğimiz emzirme anında süt kanalları tıkanırsa neler olur? Kötü bir yan etkisi yoktur. Memede süt kanallarında süt birikmesi ile oluşan tıkanmadır ve ağrılı olabilir. Fazla süt üreten annelerde görülebilir. Şişerek dolar. Düzenli olarak emzirmiyorsanız bu oluşabilir.

Bebek yeterince beslenmiyorsa, göğüs pompanız güçlü değilse, aniden bebeği sütten keserseniz, sütyen vb baskılar görülüyorsa, hastalık ve stres varsa bu sorun oluşacaktır. Belirtileri bu noktada şişlik, hassasiyet ve ağrıdır. Süt gelmemesidir. Doktor muayenesi veya mamografi ile teşhis edilir.

Mümkün olduğunca sık emzirmek tedavinin ilk adımıdır. Bu işe yaramazda diğer adımlara geçilir. Güçlü bir pompa ile de işlem yapılabilir. Masaj da bir başka çözümdür. Tedavi edilmezse meme iltihap olur. Enfeksiyon belirtileri ise titreme ateş ve yorgunluktur.
Kaynak7gunsaglik.com

Kuru Ciltler Nasıl Temizlenir, Bakımı Nasıl Yapılır?

Yatmadan önce yüzünüzü iyice yıkayın ki, bu altın kuraldır. Kirli makyajlı bir ciltle sakın uyumayın.

Ölü deri hücreleri, bakteri, yağ, kir gibi kalıntılar deriye işlemesin. Gözenekler tıkanırsa iltihaba sivilceye deri sorunlarına yol açar. Sadece suyla hafifçe yüzünüzü yıkayın. Sabun ve sert kimyasallardan uzak durun. Cildin kurumasına neden olan sabun ve sabun içerikli maddeleri kullanmayın.

Parfüm, alkol, paraben ve benzeri kimyasallı ürünleri yüzünüze sürmeyin. Glikolik asitli temizleme ürünlerini kullanmadan önce dermatoloğa danışın. Fırçalama, havluyla sert darbeler, hızlı ve kabaca yüz temizliği gibi şeyler cildi tahriş eder. Olabildiğince nazik ve yumuşak olun.

Cilt tipinize uygun bir sıvı jeli avcunuzun içinde yayıp güzelce cilde yedirin. Parmak uçlarınızla yüzünüze masaj yapın. Ölü deri hücreleri ve pullanma ile dökülmeleri peeling ile aşın. Doğal lif ve meyveli karışımlar ile maske, peeling, nemlendirme bakım seansını haftada 1 uygulayın. Buhar uygulaması da gözenekleri açar ferahlık verir. Kaşıntı, kızarma, acı hissederseniz ürünleri kullanmayı bırakın..Haber Kaynagı.7gunsaglik.com,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...