Pages

Ads 468x60px

Ne Zaman Egzersiz ve Spor Yapmalıyız?

Vücudunuzun hazır olduğu anda kalori yakmak için harekete geçin. Spor ve egzersizin de uygun bir zamanı var peki ama ne zaman?

Kadınların spor yapması her anlamda çok önemli. İleride oluşacak sağlık risklerini önler, azaltır, cinsel yaşamı destekler, ruh halini yüceltir, güzellik katar ve fit yapar. Sabahın ilk ışıklarıyla açık havada yapılan egzersiz ve spor çok daha etkili. Çünkü metabolizma aç karnına uyandığınızda çalıştırılırsa gün boyu aktif kalır. Günün ilerleyen zaman dilimlerinde de süreyi ve şiddeti arttırarak devam edebilirsiniz. Sabah yürüyüşleri her doktorun da önerisi.

Öğleden sonra yapılan egzersizler de etkili fakat sabahki kadar etkili değil. Sabah egzersizi, gün boyu kan basıncını düzenler, gece daha iyi uyumayı sağlar, zindelik verir, kalori çok yaktırır, stresi azaltır, kuvvet verir ve gelecekte daha az kilo almayı sağlar. Vücudun iç saati daha dinamik çalışır. Enzim aktivitesi düzenlenir, kas fonksiyonu düzgün çalışmaya başlar. Gün boyu enerji verir endorfin salgılatarak mutluluk verir. Her boş zamanınızda spora koşun ama sabah sporunun da önemini bilin.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...