Pages

Ads 468x60px

İşlenmiş Kırmızı Et Kalbi Kötü Etkiliyor

İşlenmiş kırmızı et ve şarküteri ürünlerini tüketmek kalp yetmezliğine yol açıyor.

Erkeklerde potansiyel ölümcül kalp yetmezliği sebeplerinden biri. Geç teşhis konması da işleri zorlaştırıyor ve teşhisten sonraki 5 yıl içinde bu kişiler hayatını kaybediyor. Sağlık bakım maliyetleri ise oldukça yüksek. Bunun için sebze, kepekli tahıllar, düşük yağlı süt ürünleri, kümes hayvanları, balık ve fındık meyve ve omega 3 içeren besinleri tüketmeliyiz. Haftada 3 kez balık çok iyi. Kırmızı eti azaltın ve işlenmiş kızartılmış kırmızı etten kaçının.

Sosis, sucuk, ciğer, sakatat gibi etlerden uzaklaşın. Kalp yetmezliğinde diğer yaşamsal koşullar yaşam tarzı kadar beslenmek de çok önemli. Kalp hastalığı geçmişi ve aile öyküsü olanların daha dikkatli olması gerek. Kalp yetmezliği işlenmiş kırmızı et tüketen kişilerde %30 kadar daha fazla görülüyor. Erkeklerin ise ölüm oranları kadınlara göre 2 kat daha fazla. Günlük 50 gram kadar kırmızı et uygun. Ekstradan her fazla dilim ya da parça ölüme götürüyor.
Kaynak7gunsaglik.com

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz hamilelikte duygusallık ve protein diyeti sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...