Pages

Ads 468x60px

Çocuklarda Nefrit Ve Tedavisi

Özellikle çocuklarda görülen nefrit hastalığı mikrobiyal nedenlere bağlı oluşabildiği gibi başka nedenlerin tetikleyebilmesi de mümkündür. Özellikle mikrobiyal nefritin çocuklarda görülme ihtimali daha yüksektir.
Nefritin belirtileri;

Yüksek ateş Terleme Titreme Göğüs ağrısı Aniden gelen idrar yapma isteği Sık sık idrara çıkma  Ağrılı idrar yapma İdrar renginde koyulaşma ve kökü kokulu idrar Su ve tuz dengesinde bozulma Protein kaybıGöz kapaklarında ve bacaklarda görülen ödem Yüksek tansiyondur.
Tedavisi:

Nefritin tedavisine başlanılması için öncelikle tam teşekküllü bir hastanede tanısının konması önemlidir. Bunun için idrar kültürüne ihtiyaç duyulacaktır. Alınan kültürün sonucuna göre ilgili hekim diğer tetkikleri inceleyecek ve ihtiyaç duyuluyorsa biyopsi isteyecektir. Genellikle böbrek taşı ile karıştırılan bulguların çok iyi gözlemlenmesi önemlidir. Hastalığın tedavisi için hastanın hastane ortamında tutulması ve ilaç tedavisinin gerekiyorsa damar yolu ile gerçekleşmesi gerekir. Ortalama 4 -6 hafta sürebilecek tedavi aşamasının sonucunda hasta nefrit hastalığından tamamen kurtulabilmektedir. Eğer ki hastalık ciddiye alınmaz ise böbrek yetmezliğine dönme ihtimali yüksektir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...