Pages

Ads 468x60px

Bel ve Boyun Ağrısı Artıyor

Özellikle rahatsız konumlarda çalışan kişiler ve işinden memnun olmayanlar bel ve boyun ağrısı çekiyor..

Türkiye’de her 3 kişiden birinin bel ya da boyun ağrısı çektiği, bilgisayar başında oturmanın yük taşımaktan daha fazla sağlık sorununa neden olduğu, işini sevmeyenlerin sevenlere göre bel ağrısı nedeniyle doktora gitme oranının 2,5 kat daha fazla olduğu bildirildi.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ve ROMMER tarafından düzenlenen seminerde konuşan Dr. Metin Yurdakoş, Kadın Meclisi üyelerine bel ve boyun fıtığı konusunda bilgi verdi. Dr. Metin Yurdakoş, Türkiye’de her 3 kişiden birinin bel ya da boyun ağrısı çektiğini söyledi.

Yurdakoş, "Duruş-oturuş bozuklukları da bel ve boyun ağrılarının daha fazla görülmesine sebep oluyor. Özellikle bilgisayar başında fazla vakit geçiren insanlar muhakkak ergonomik eşyalar kullanmalıdır. İşini sevmeyenlerin bel ağrısı sebebiyle hekime başvurma oranı, sevenlere göre 2,5 kat daha fazladır. İşinden memnun olmama, takdir edilmeme boyun ve bel ağrısında risk faktörüdür" dedi.

Bel ve boyun ağrısının kireçlenme, romatizma, kemik erimesi, omurlarda kırık ve bel kaymasından kaynaklandığını vurgulayan Yurdakoş, "Ağır cisimlerin usulüne uygun bir şekilde taşınması gerekir. Taşıdığımız yükleri iki elimize eşit şekilde bölmeliyiz. Yatak tercihi de çok önemlidir" diye konuştu. Yurdakoş, katılımcılara günlük hayatta pratik olarak yapılabilecek hareketleri gösterdi.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...