Pages

Ads 468x60px

Migreni Önlemenin Yolları Nelerdir?

Birçok kişi migrenden muzdarip. Migrene yakalanmadan önce önleyici tedbirler alabilir ve migreni durdurabilir miyiz?

Mide bulantısı, baş dönmesi, kusma, baş ağrısı, ışığa ve sese duyarlılık gibi belirtilerle gelir. Tetikleyicileri bilir ve bunlardan kaçınırsak migreni önleyebiliriz. Yüksek ses, gürültü ve parlak ışıklardan kaçınalım. Yanıp sönen renkli ve baskın ışıklar, lazer ve far lambaları, sinema, kulüp kalabalık mekan ses ve ışıkları ve gürültüler migreni azdırır.

Gıda seçimlerinize dikkat edin. Çikolata, kırmızı şarap, alkol, işlenmiş et, tatlandırıcılar ve peynir migren yapabilir. Kafein de bazen buna sebeptir. Kadınlarda hormonal değişim dönemleri migren sebebidir. Adet, diyet değişimleri, menopoz, doğum gibi. Hava raporunu takip etmelisiniz. Hava değişimleri migreni tetikler.

Birden yağmurun başlaması ya da o günün nemli ve sıcak geçmesi migreni azdırabilir. Bu günlerde dışarıda fazla durmayın. Uyku ve düzenli beslenmenin önemi büyüktür. Öğün atlamamak, sağlıklı beslenmek ve yeterince uyumak gerekir.

En az 8 saat gece uykunuzu alın ve gün içinde bol su tüketin. Stresten kaçınmaya çalışın. Migren stresli olayların bir sonucudur. Meditasyon ve yoga yapılabilir. Gevşeme ve nefes egzersizleri hafif müzik ve mum ışıkları eşliğinde yapılabilir. Düzenli egzersiz yapmak da yine migreni azaltan ve başlamadan önleyen etkenlerdendir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...