Pages

Ads 468x60px

Kronik Ağrıların Nedenleri ve Çareleri

Milyonlarca kişiyi etkileyen kronik ağrılar haftalar, aylar hatta yıllar boyunca bile sürebilir.

Artrit, migren, fibromiyalji, sırt ağrısı gibi ağrılar acı verir ve kronik yani süreklidir. Hafif, orta ve şiddetli olarak görülür. Beyinden sinirlere gönderilen sinyallerle ağrılar vücuda iletilir.

Bu bir alarmdır ve uyarı niteliğindedir. Günlük ağrılar artarsa ve iyice rahatsız ederse doktora görünmek gerekir. Ağrı kesici çözümlerden biri yürüyüş yapmaktır. Bir diğeri akupunktur tedavisidir. Kronik ağrısı olan kişiler uyku sorunları da çekebilir. Ağrılar uykunuzu böler berbat edebilir.

Yeterli düzeyde uyumayan kişilerde de kronik ağrı başlayabilir. Uyku yönetimi için de doktora gitmek en doğrusudur. Beslenmede de değişiklikler yapılabilir. Beyaz peynir ve kırmızı şarap ikilisi örneğin, bu gibi yiyecekler ağrı ataklarını tetikler. Yağlı etler romatoid artrite karşı tehlikelidir. Şişlik ve ağrı yapar.

Yiyecek içecek günlüğü tutarak hangilerinin size dokunduğunu görebilirsiniz. Daha sonra bunları kesip hastalığınızı izleyebilirsiniz. Derin nefes alma teknikleri de kronik ağrıyla başa çıkmada etkilidir. Takviye hap ve vitaminler de destek olabilir.

Zihin ve bedeni düzenleyen yoga ise tedavilerin en dinlendiricisidir. Boğaz, eklem, sırt ağrılarına bire birdir. Fizik terapiye gitmek bazı egzersizleri yapmak da gerekir. Kullandığınız bazı ilaçları kesmeniz ve kronik ağrı ilaçları almanız ya da son çare ameliyat olmanız da gerekebilir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...