Pages

Ads 468x60px

Konsantrasyonu Artıran Beyni Besleyen Yiyecekler

Ginseng, balık, çilek ya da kafein. Beynimizin ihtiyacı olan, odaklanmayı ve konsantrasyonu artıran besinler hangileri?

Beyin fonksiyonlarını keskinleştiren, dikkati toparlayan, yaşlanmaya karşı etkili ve hafıza sorunlarından kurtaran harika besinler var.

Kafein bunlardan biri. Zeka seviyesini artırır, enerji verir, konsantrasyonu artırır. Etkileri kısa vadeli de olsa uyanık tutan kafein için kahve ve çikolata iyi bir seçimdir.
Glikoz yani doğal gıdalarda bulunan şeker de beyni besleyen besinlerdendir. Beynin tercih ettiği yakıtlardan biridir. Hafıza, düşünme ve zihinsel yeteneği besler.

Balık gerçek bir beyin dostudur. Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin balık beyni besler. Protein kaynağıdır. Yaşlandıkça azalan hafıza ve beyin fonksiyonlarına karşı koruyucudur. Bunama ve felç riskini azaltır. İnanılmaz etkileri olan balığı geç kalmadan düzenli tüketmeye başlayın.
Kuruyemiş ve çikolata. Bitter çikolatanın da etkileri inanılmaz.

Özellikle bir avuş badem, fındık ya da ceviz ile tüketildiğinde. Bilişsel gerilemeyi durdurur ve erteler. Yaşlanma sorunlarını yavaşlatır. E vitamini ve güçlü antioksidanlar içerirler. Kafein de içeren çikolata doğal bir uyarıcı ve uyandırıcıdır da.
Sağlıklı beslenmenin faydaları saymakla bitmez.

Temel besin kaynaklarını mutlaka tüketelim. Çok fazla ya da çok az yemek odaklanmayı, hafızayı ve beyin işlevlerini yavaşlatıp engeller. Vitamin, mineral ve takviyelere de yer verelim. B, C, E vitamini, beta karoten, magnezyum, ginseng, ginkgo tüketilmelidir. Doktorunuza danışıp en uygun beslenme planına geçin.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...