Pages

Ads 468x60px

Çocuklara Temizlik Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Her türlü alışkanlığı ilk olarak ailesinden alan çocuklar, temizlik alışkanlıklarını da ebeveynlerinden alarak hayatlarının ileri dönemlerinde aynı şekilde uygulamaya devam ederler.

Algı gücü yüksek yüksek olan çocukluk döneminde, temizlik alışkanlığını kazandırmak gereklidir.

Boş verilen ve temizlik alışkanlığı kazandırılmayan çocuklar, ilerideki yaşamlarında bu alışkanlığa sahip olmadıkları için sosyal hayatlarındaki ve çevrelerindeki kişilerce dışlanmaya maruz kalırlar. Çeşitli hastalıklara sık sık yakalanıyor olmaları da olayın diğer bir boyutudur.

Çocukluk döneminde evde temizlik alışkanlığı kazandırılmaya başlanmalıdır. Çocuklar, belli bir yaşa gelerek, evden dışarıya adım attıklarında, aynı temizlik alışkanlıklarını sürdürmeyi başarabilmelidir.

Bu konuda anne ve babalara büyük sorumluluk düşmektedir.

Çocuklara temizlik alışkanlığı kazandırabilmek için yapılması gerekenler;

Evde bir temizlik programı oluşturularak herkesin uyması sağlanmalıdır. Tuvaletten sonra, yemeklerden önce eller mutlaka yıkanmalıdır.
Çocuklarda temizlik alışkanlığı kazandırmaya çalışılırken ellerini kolayca yıkayabilecekleri şekilde lavaboların diplerine basamak şeklinde özel kısımlar oluşturulmalıdır.

Bu sayede çocuklar her gerek duyduğunda kendisi musluğu açarak kapayabilecek durumda olabilmelidirler.

Haftalık olarak banyo uygulanmalıdır. Banyo alışkanlığı kazandırmak için banyoya çeşitli su oyuncakları, gözü yakmayan şampuanlar ve ılık su seviyesiyle eğlenceli halde alışkanlık aşılanmalıdır.

Temizlik alışkanlığı kazandırıldıktan sonra çocuğun dışarıda geçireceği zamanlar için yanında ıslak peçete ve kolonya gibi temizlik ürünleri bulundurulabilir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...