Pages

Ads 468x60px

Polikistik Over Sendromu Nedir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Polikistik over sendromu kadınlarda genital, cinsel ve üreme organlarında görülen östrojen ve progesteron hormonlarının dengesizleşme durumudur.

Yumurtalık kistleri olarak da bilinir yumurtalıklardaki iyi huylu kitlelerdir. Adet döngüsü, üreme, kalp fonksiyonu ve görünümde değişme sorunlarına yol açabilir. Çocuk doğuran kadınları daha fazla etkilese de 10 ila 20 kadından birinde bu rahatsızlık görülür. Hormon dengesizliği ile genetik faktörlerden kaynaklanır. Ailede olan varsa risk artar. Androjen hormon üretiminden de kaynaklanır.

Yumurtlama sırasında bu hormonun etkileri kisti geliştirebilir. Vücutta aşırı kıllanmalar, meme boyutunda azalma, ses derinleşmesi, saç seyrelmesi, akne, kilo alımı, pelvik ağrı, anksiyete depresyon ve kısırlık belirtileridir. Tedavide bu belirtiler kontrol edilir. Komplikasyonlar önlenir. Sağlıklı diyet ve egzersiz önerilebilir. Kan şekeri düzenlenir adet döngüsü de böylece düzene girer. Hormon inceleme taramalarına girilir hormon dengeleme tedavisi yapılır. Doğurganlık için yumurtlama tedavisi kısırlık tedavileri görülebilir. Kist ameliyat yoluyla da alınabilir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...