Pages

Ads 468x60px

Kırılgan Serviks Nedir, Kimlerde Görülür?

Gebelik geçiren ve doğum yapan kadınların rahim kanalı olan serviks kırılganlaşır mı?

Kimyasal ve çevresel değişimlerle gebelikte rahim boynunda meydana gelen bu değişim kalıcı mıdır? Gebelik sırasında sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklar, kötü beslenme gibi tüm olumsuzluklar bebeğin sağlığını olumsuz etkiliyor. Bunun yanında servikste yani rahim kanalında kalıcı hasarlara yol açıyor. Serviks kırılgan ve yumuşak bir yapıya geliyor.

Kırılgan ve gevrekleşen serviks erken doğum ve düşük yapmaya neden olabilir. Sert fiziksel temas, iltihaplı enfeksiyonlu bir hastalık ya da cinsel ilişki, kan akışı artışı sonucu bu olabiliyor. Klamidya olarak bilinen cinsel enfeksiyon da buna yol açabiliyor. Hamilelik hormonları sayesinde daha savunmasız olan genital üreme ve cinsel organlarında meydana gelen bu sorunlar kırılgan serviks sorununa yol açıyor.

Gebelik boyunca dinlenmek ağır bir iş yapmamak ve sağlığa dikkat etmek gerekiyor. Serviks ağzı şiddetli sancılara karşı dikilebilir. Buna doktorunuz karar verecektir. Eğer enfeksiyon ve HIV kapıldıysa önce onlar tedavi edilir. Tropikal meyveler karıştırılıp püre yapılark servikse masajla sürülebilir. Mango çayı tüketilebilir. Sıcak su tedavisi banyoda ve banyodan sonra yapılabilir. Bu kanamayı ve sancıyı önler.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...