Pages

Ads 468x60px

Gece Sık Tuvalete Çıkanlar Dikkat

Gece sık tuvalete kalkan kişilerde en büyük sorun ne? Üroloji uzmanları bu durumun yaşam kalitesini etkilediğini ve önemli olabileceğini söylüyor.
Ürolji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Gedik, hastaların idrarını rahat yapamadığı için mesanede kalan idrar miktarının, sık tuvalete çıkmaya neden olduğunu söyledi.

Üroloji polikliniklerine en çok başvuran hastaların başında gece sık tuvalete çıkma şikayetinin geldiğini belirten Doç. Dr. Gedik, bu durumun hastaların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Genel kanı olarak gece sık tuvalete çıkan hastalarda en sık rahatsızlığın prostat sebebi olduğu düşünüldüğünü aktaran Doç. Dr. Gedik, klinik tecrübelerinde bunun her zaman prostata bağlı bir rahatsızlık olmadığıyla karşılaştıklarını da vurguladı.

Gece sık tuvalete kalkan hastalarda en önemli sorunun prostat büyümesi olduğunu dile getiren Doç. Dr. Gedik, "Bunun dışında bazı kalp hastalıklarında hipertansiyon ilaçlarının bazıları yine gece sık tuvalete çıkmaya sebep olabiliyor. Şeker hastalığı yine benzer şekilde tuvalete çıkma sıklığını artırabilmekte. Bizim en çok gözümüzden kaçan tedavide en çok zorlandığımız veya tanısını koymakta en çok zorlandığımız gece sık tuvalete çıkma nedenini oluşturmakta.

Prostat hastalarında prostat büyümelerine bağlı olarak gece sık idrara çıkma, genellikle hasta idrarını rahat yapamadığı için mesanede kalan idrar miktarı sık tuvalete çıkmanın sebeplerinden birini oluşturuyor. Hasta gece idrarını boşaltamadığı için tekrar tekrar kalkıp tuvalete gitmekte, her seferinde idrarının bir kısmı içeride kaldığı için sık tuvalete çıkma durumu ortaya çıkmakta. Bazı tansiyon ilaçları, içinde idrar söktürücü etkiler içeren bazı ilaçlar da hastalarda gece sık tuvalete çıkmaya sebep olabilmekte. Biz bu hastalarda kullandığı ilaçların dozuna göre ilaçların kullanım saatlerini düzenleyerek veya ilacı daha erken saatlere alarak hastaların gece sık tuvalete çıkma durumlarını azaltmaya çalışıyoruz" dedi.

"PROSTAT DEĞİL KULLANILAN İLAÇLAR KISIRLIĞA YOL AÇIYOR"
Hastaların mesanesinde anormal kasılmaların da gece sık tuvalete çıkmaya neden olabildiği anlatan Doç Dr. Gedik, "Aşırı aktif mesane gece sık tuvalete çıkmanın sebeplerini oluşturmakta. Prostat ağırlığı belli bir standardın altında ise bazı ilaçlarla gece sık tuvalete çıkma tedavisi yapılabilmekte. Şeker hastalarında bol miktarda ve sık tuvalete çıkma sorunu olabilir.

Tedavide en önemlisi şeker hastalarının kan şekerinin sürekli kontrol edilmesi tuvalete çıkma sıklığını azaltmakta. Prostat hastalığı kısırlığa sebep olmamakta. Ancak prostat büyümesi tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar ejeklüatın geriye doğru atılmasını engelleyerek hastalarda kısırlığa sebep olabilmekte. Yani prostatın kendisi değil kullanılan ilaçlar kısırlığa sebep olabilmekte" diye konuştu.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...