Pages

Ads 468x60px

Gebeliğin İlk Dönemlerindeki İnme Riski

Kadınların gebelik dönemleri çok riskli bir süreçtir. Hem kendilerinin hem bebeklerinin sağlığı ve hayatından sorumludurlar.

İlk 3 aylık dönemde inme ve felç riski yüksektir. Peki anne adayları gebeliğin ilk 3 ayında inme riskinden nasıl korunacaklar?

Gebelikte görülen inme sonrası yaşananölümlerin oranı yüksek. Yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol, diyabet, sigara, obezite, alkol kullanımı ve egzersiz eksikliği gibi nedenleri vardır.

Kadın ve erkek de inmeyi bu nedenlerle yaşarlar. Kadınlarda ek olarak hormonal değişimler özellikle gebelikte hassas bir şekilde etkiler.

Yüksek kan basıncı, diyabet, depresyon, migren, duygusal stres ve atriyal fibrilasyon kadınlarda daha sık görülen rahatsızlıklardır. Gebelikte bu sorunlardan bir veya birkaçı yaşanırsa maalesef anne ve veya bebeğin hayatı yitirilebilir.

İlk 3 ay çok risklidir çünkü inme ve felç riskleri fazladır. Kalp sorunları da cabasıdır. Erken doğum, düşük, ölü doğum, doğum sonrası inme gibi riskler de mevcuttur. Doğum kontrol hapı almadan önce ya da bırakmadan doktora danışın.

Migreni tedavi edin ve sigarayı bırakın, kalsiyum takviyesi hakkında ve kolesterol/tansiyon ilaçlarınız hakkında uzmana danışın. Sağlıklı bir anne adayı sağlıklı bir gebelik geçirir sağlığınıza gebelikte önce de sonra da dikkat edin.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...