Pages

Ads 468x60px

Daha Güzel Bir Popoya Sahip Olmak İçin

Mükemmel Brezilya poposuna kavuşmak hiç de zor değil. Vücut tipi ve genler önemli bir faktör olsa da beslenme ve spor da bir o kadar önemlidir.

Poponuz daha kalkık ve sıkı olabilir. Bu hareketlerle kalça şekillendirmek ve forma sokmak mümkün.

Kalça şeklimiz glutes olarak bilinen kaslar tarafından çevrelenir. Maksimus, medius ve minus olarak üçe ayrılır. Yağ ile çevrilidir. Yürüme, koşma ve tırmanma glutesi eritmeye yöneliktir. Bu kaslar hedeflenir ve yağların eritilmesi amaçlanır. Daha sıkı ve yuvarlak bir popo elde edilmek istenir. Squat egzersizleri listenin başında yer alıyor.

Bunun için büyük bir topa sırtınızı dayayın. Duvarda bu hareketi yapacaksınız. 90 derece bacakları büküp oturur gibi yapın. Bu şekilde popoyu sıkın ve gevşetin. Topla bir yukarı bir aşağı yavaşça eğilip kalkın. Ellere ağırlık da alınabilir. Bu hareketi topsuz da yapabilirsiniz. 15 tekrarlı 3 set halinde her gün bu egzersizi yapın. Topu bele getirerek de hareket yapılabilir.

İleri hamle hareketi en bilinenlerden biri. Düz ayakta dururken bir bacağınızı öne atın ve arkadakini de onu da bükün. Bu şekilde kalkıp eğilin ve kalçanızı sıkın. Diğer bacağa da aynısını uygulayın. Yanlara açma hareketi bacak bacak içleri ve popoya çok iyi gelir.

Ayakta düz dururken hafif öne eğilin. Sol bacağı sola açın. Sağ bacak bükülü yerinde kalsın. Yine kalçanızı sıkın ve hareketi diğer tarafa uygulayın. Topun üstüne çıkın uzanırken bacaklarınızı bir aşağı bir yukarı kaldırıp indirin. Sonra dizlerden büküp yukarı ittirmeye çalışın.

Bunları yaparken kalçanız sımsıkı olacak. Yerde uzanırken yan dönün bacağınızı yukarı doğru açıp kapayın. Sırt üstü uzanırken poponuzu yerden kaldırıp köprü kurun. Kalçanız havadayken sıkın ve bırakın. Kardiyo egzersizleri, yürüyüş, dans, yüzme, koşma ve korse kullanmak da şekillendirmeye yardımcıdır.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...