Pages

Ads 468x60px

Zeytinyağı ve Fındığın Kalp Riskine Etkileri

Akdeniz diyetinde yer alan fındık ve zeytinyağı çok sağlıklı besinler olsa da bazı durumlarda kalbe dokunabilir.

5 yıl süren bir araştırmadan kalp riskleri araştırılmıştır. Kalp hastalığı ve diyabet gelişim riskini bu besinler artırabiliyor. Bitkisel beslenme ve özellikle fındık zeytin yağları sendromlara yol açabiliyor ayrıca fazla tüketimleri de zararlı. Metabolik sendrom yetişkinlerin üçte birinde var.

Kan şekeri kolesterol ve kilo dengeleri şaşıyor kalp yoruluyor ve sağlıklı denilen bu beslenme tarzı kişileri hasta edebiliyor. Balık sebze baklagillerde protein ve iyi yağlar var çok sağlıklı besinler ancak aşırıya kaçmadan tüketmek öneriliyor. Fiziksel aktivite kilo kaybı enerji dengeleri insülin direnci iltihap kapma kalp hastalıkları tıkanıklığı gibi konularla beslenme konusu paraleldir. Dengeli beslenme önerilir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...