Pages

Ads 468x60px

Nikotin Bağımlılığı Nasıl Yenilir?

Herkesin sigara ve tütün ürünlerini bırakmak için bir sebebi ya da sebepleri olmalı. Çocuk varsa onlar düşünülmeli, hastalığık varsa ilerlemesi engellenmeli ve bunun gibi sebepler artırılabilir. Pasif içicilik bilindiği gibi sigara dumanına maruz kalmaktır. Bu da en az içmek kadar sakıncalıdır. Uzun vadede başarılı ve kesin sonuç için bunlar göz önüne alınmalıdır. Hedef tarih seçin veo tarihe kadar azaltın o tarihte de dönüşü olmadan bırakın. Planı ertelemeyin o zaman bırakamazsınız. Bu hafta içinde tüketilen nikotin miktarını azaltın. Hedefinizi arkadaşlarınızla paylaşın.

Bağımlı arkadaşlarınızla birlikte bu kararı alın birlikte planı gerçekleştirmek size güç verecektir. Aksi halde yanınızda içenler oldukça hatırlayacak ve isteyeceksiniz. Iş yerinde ne kadar içtiğinizi not alın. Nikotin bandı ve sakız da bırakmada yardımcıdır. Tütün çiğnenir ya da elektronik sigara tercih edilir. Bağımlılığı yenmek için tetikleyiciler uzak tutulmalıdır.ilk temiz gününüzde normal rutininizi değiştirin. Tamamen yeni bir hayata adım attınız.

Sağlıklı ve dengeli bir kahvaltı yapın. Sağlıklı beslenin, aık havada yürüyüş yapın, dolaşın gezin ve eğlenin. Ilık bir duş alın köpeğiniz varsa yürüyüşe çıkın. Yeni şeyler deneyin ve aklınızı meşgul edin. Bu da sigarayı bırakmada yardımcı ve etkilidir. Bir kursa yazılabilirsiniz, yeni kişilerle tanışabilir, keşif gezilerine turlara katılabilirsiniz. Müzik, dans, yoga, tiyatro, video oyunları oynamak, hayvan barınaklarını ziyaret etmek gibi akıl dağıtan değişik aktivilere katılın. Sigara içmenin yasak olduğu kafelere gidin. Duygularınızı yazın günlük tutun. Değişimlerinizi okuyun ve yazın bundan da güç alırsınız.

Her nikotinsiz geçen gün için kendinizi ödüllendirin. Bir kavanoz dolusu parayı böylece biriktirebilirsiniz. Yazın istediğiniz tatile de gidersiniz. Sigaraya verdiğiniz parayı kutuya atın, sonunda ya tatil ya da masaj ve spor seçimini yapın. Sigara bağımlılığını yaratan nikotin sigara dumanıyla vücuda alınan 4000 kimyasal maddeden biridir ve bu maddeler içinde beyne etkisi en belirgin olanıdır. Her sigara ile vücuda 1-2 miligram nikotin alınır. Nikotin solunduktan 10 saniye sonra beyne ulaşır. Sigarayı bırakmak daha uzun yaşama şansınızı büyük ölçüde artırmak için yapabileceğiniz tek şeydir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...