Pages

Ads 468x60px

Kanser Hastalarının Beslenme Şekli Nasıl

Yeterli ve dengeli beslenme, yediden yetmişe tüm insanların yaşamlarını en sağlıklı şekilde devam ettirebilmeleri için son derece önemli bir durumdur. Hele ki söz konusu olan kanser hastası bir birey olunca durum bir o kadar daha hassaslaşıyor.

Ancak bu beslenmelerinin normal insanlardan çok farklı olması gerekmiyor. Vücut gereksinimleri için gerekli olan vitamin, mineral, karbonhidrat, yağ içeren besinleri yeterli oranda tüketmeleri kâfi. Yani burada önemli olan husus yeterli ve dengeli beslenmeleridir.
Yapılan araştırmalara göre yeterli ve dengeli beslenen kanser hastaları, bu süreçte aldıkları kemoterapi, radyoterapi gibi tedavi yöntemlerine olumlu cevap verirlerken; yetersiz beslenen hastalarda bu durumun tam tersi bir seyir izlediği gözlenmiştir.
Uygulanan kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavi yöntemleri hastada bulantı kusma, iştahsızlık, tat kaybı, baş dönmesi gibi sorunlar doğurarak besin alımında eksikliğe ve dolayısıyla da beslenme yetersizliğine neden olmaktadır. Bu nedenle de hastanın besin öğelerine olan ihtiyacı artmaktadır. Bu durumun bir an önce önüne geçilmesi çok önemlidir.
Tüm bunları dikkate alarak kanser hastalarını dikkate alması gereken hususlar şunlardır:
-Et, süt, sebze, meyve ve tahıl gruplarının yeterli ve dengeli miktarda tüketilmesine dikkat edilmelidir.
-Kilo kaybı yaşanması önlenmeli, hasta ideal kilo ağırlığına sahip olmalıdır.
-Hastanın fazla tuz tüketmesi engellenmesi
-Besinler haşlama, fırında pişirme gibi sağlıklı yöntemlerle pişirilmesidir. Kızartma türlerinden kesinlikle kaçınılmalıdır.
-Şeker ve yağ tüketimi mümkün olduğunca azaltılmalıdır.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...