Pages

Ads 468x60px

Ağız ve Diş Sağlığı Temelleri Nelerdir?

Film yıldızı gibi rahatça bembeyaz ve sağlıklı gülümsemek istiyoruz hepimiz. Sağlıklı ağız ve dişler için neler yapabiliriz?

Dişinizle hiçbir şeyi açmaya çalışmayın, bu diş yapısını bozuyor dişlerde çatlak kırık ve bakteri birikimine neden oluyor. Ağız diş iltihaplarına neden oluyor.

Dinamik, canlı, kemiksi emaye yapıyla kaplı dişlerimiz mineralli katı bir dentin maddeyle kaplıdır. Çiğneme ve sindirimin ilk gerçekleştiği yer diş ve ağızdır. Ağız sağlığını korumak aslında tüm sağlığa etki eder.

Diş eti hastalıkları, kalp hastalıkları, felç, solunum problemleri ve diyabet riskini artırır. Oral bakteri, virüs ve mantarlar ağızda yerleşip büyür ve tüm sağlığı tehdit eder.

Bu asitlenerek diyabete kadar gidebilir diş çürükleri diş minesini eritir ağrı yapar diyabet ve hastalıklara neden olabilir. Diş eti plakları düzenli fırçalama ve ip kullanımı ile önlenir.

Diş eti iltihabını da giderir. İnflamasyon ilerledikçe diş etlerini sarar tüm ağza yayılır sinir köklerine kadar uzanır ve iş büyür. Ağız ve dudakta herpes uçuk virüsü kol gezmektedir.

Yakın temaslara dikkat edelim günlük temizliği yapalım. Florürlü macun kullanın, kalsiyum tüketin, sigara alkol ve kafein tüketmeyin. Şekerli atıştırmalıklardan uzak durun.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...