Pages

Ads 468x60px

Spor ve Enerji İçecekleri Ergenlerde Davranış Bozukluğu Sebebi

Duke Üniversitesi’nden araştırmacılar ergenlerde enerji çeceklerinin etkilerini araştırdı.

Haftalık tüketimlerine bakılarak çok miktarda spor ve enerji içeceğinin zararları ortaya çıktı. Diğer şekerli içecekler, sigara, alkol ve aşırı teknoloji bağımlılığı da gençler üzerinde oldukça zararlı etkiye sahip. Yüksek oranda şeker kafein ve kalori içeren bu içecekler davranış bozukluğuna yol açıyor. Son yıllarda bu tüketim 3 katına çıkmıştır.

Beslenmede, sporda, davranış, alışkanlık ve hareketlerinde kısacası ergen gençlerin her şeyinde olumsuzluklara sağlıksız gidişata yol açmıştır. Uzun süre TV izlemek, video oyunu oynamak ve teknolojiye kapılmak da gençlerde oldukça yaygın ve bu sağlıksız ilerleyişin sebebi. Düzenli bir şekilde daha fazla spor içeceği içen gençler tv karşısında da daha uzun vakit geçiriyor.

Susuzluk yaşanıyor sağlık bozuluyor. Gençler sağlık riskleri açısından bu içecekler hakkında uyarılmalı. Şiddetli ve uzun süreli fiziksel aktivite sonrası içilen enerji içecekleri o kadar da masum değil. Kafein aşırıya kaçıldığında yan etkileri olan ve gençleri olumsuz etkileyen bir madde.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...