Pages

Ads 468x60px

Radyo Embolizasyon Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

Radyoaktif parçacıklar kan yoluyla tümörleri hedef alarak uygulanır ve kanser tedavisi yöntemidir.

Parçacıklar tümörü ve kanser hücrelerini öldürür. Bu şekilde bir radyasyon yayar. En sık olarak karaciğer kanserinde bu yöntem kullanılır. Diğer tedavilere yanıt veremeyen hastalar için kullanılır. Anjiyografi denilen bir işlem sırasında gerçekleştirilir. Kasıktan girilerek arterlere kateter ile girilir.

X-ışını radyo frekans eşliğinde karaciğerdeki tümörü besleyen kan damarlarına ulaşılır. Bu noktaya sıvıyla radyasyon enjekte edilir. Tümör ufaltılır ve parçalanır. Öncesinde güvenliği ve uyumu sağlamak için emin olmak için testler yapılır. Kolon ve meme kanserinden karaciğere yayılan tümörler için ve karsinom gibi karaciğerde oluşan tümörler için uygulanır.

Radyo Embolizasyon genellikle cerrahi ve kemoterapi ile desteklenir. Akciğer ve karaciğer arasında anormal kan akışı olan kişiler için uygun bir yöntem değildir. Yorgunluk, bulantı, karın ağrısı, ateş ve iştahsızlık gibi yan etkileri görülür. Bu belirtiler orta ve hafif düzeydedir. Olası riskleri, mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi, akciğer ve beyaz kan hücrelerindeki anormalliklerdir.Kaynak7gunsaglik.com

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz hamilelikte duygusallık ve protein diyeti sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...