Pages

Ads 468x60px

İlişki Durumunuz Sağlığınızı Yönlendiriyor

Sadece cinsellik olarak ele alınmaması gereken ilişkiler ve evlilikte bazen işler ters gider.

Evlilik ve duygusal tüm ilişkiler kalp başta olmak üzere genel sağlığı zorlayabilir. Tek yaşayan veya bekar kişilerde evli veya boşanmış kişilere oranla kardiyovasküler hastalık riski daha azdır. Yani beraberlik yaşıyor olan ya da geçmişte yaşamış kişiler özellikle evliliklerde kalp hastası olma risklerini artırıyor.

Sağlıksız ve kötü giden bir evlilik kalbi kötü etkiliyor. Eşinden duygusal destek alamayan mutsuz evlilik yaşayan kişilerin sağlık durumu daha kötü daha çok ve sık hastalanıyorlar. Koroner arter hastalıkları bu kişilerde en sık görülen hastalık. Depresyondan anksiyeteye kadar birçok ruhsal hastalık da cabası.

Kadınlar bunu daha çok yaşıyor ve kötü evlilikler kadınlarda kemik sağlığını da kötü etkiliyor. Kemik erimesi gibi sıkıntılar da buna bağlı olabiliyor. Yine evli kadınların daha çok alkol tükettiği belirlenmiştir. Özgüveni eksiliyor çareyi alkolde aramaya başlıyor. Bedensel özgüvenleri kendilerini beğenme oranları da kötü ilişkiyle beraber düşüyor. Evli kişiler daha çok kilo alıp tartılıyor.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...