Pages

Ads 468x60px

Yabanmersini Nelere Karşı Faydalı, Hangi Özellikleri Var?

Tatlı ve reçellerde hatta hoşaflarda sıkça kullandığımız yabanmersini ne gibi faydalara sahip?

Yaklaşık 1000 yıldır Avrupa’da geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Yaban mersini, Kuzey Amerika, Avrupa ve kuzey Asya'da yetişir. İshal ve iskorbüt tedavisinde çok eskiden beri kullanılmaktadır.

Dolaşım problemleri, ishal, adet krampları, göz problemleri, varis, venöz yetmezlik, diyabet gibi tamamen farklı koşullar ve rahatsızlıklarda kullanılıyor. Meyve ve iç özü de alternatif tıp alanında kullanılır.

Bitkinin yaprakları ile özel bir çay karışımı hazırlanır ve çayı da çok faydalıdır. Bilim insanlarına göre bu meyve gece görüşünü geliştirir. Gece görme sorunu çekenlere ve göz sorunları yaşayanlara ideal bir yardımcı tedavi biçimidir.

Ancak bunlar birkaç kişide etkisini göstermiş, bilimsel kanıtı olmayan varsayımlardır. Yabanmersini meyvesi tıpçılar tarafından güvenilir bir doğal ilaçtır. Uzun vadede yan etkileri ise henüz bilinmemektedir.

Yüksek dozda ve uzun süreli olarak alınan bu ilaç bileşiminin güvenilirliği kanıtlanmamıştır. Tamamlayıcı ve yardımcı yan tedavileriniz hakkında sağlık uzmanlarıyla görüşün.Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...