Pages

Ads 468x60px

Kedi Pençesi Otunun Özellikleri Ve Faydaları

Kedi pençesi özellikle Amazon yağmur ormanlarında, Orta ve Güney Amerika’nın birçok ülkesinde yetişir.

Yabani bir bitki olan kedi pençesi, odunsu asma bitkisidir. Birçok hastalığı önleme amaçlı olarak kullanılır. Viral bulaşıcı hastalıklar, özellikle herpes ve HIV tedavisinde kullanılmaktadır.

Enfeksiyon, Alzheimer, kanser ve artrit gibi ciddi sorunlarda etkilidir. Geleneksel tıpta yeri büyüktür. Bağışıklık sistemini destekleyen bir bitkidir, böbrek sağlığını teşvik eder, gebeliği önler yani korunmada da etkilidir.

İç kabuğundaki sıvı özü kapsül ve çaylarda kullanılır. Cilde de uygulanabilen bir bitkidir. Çalışmalara göre, osteoartrit ve romatoid artrite de iyi gelmektedir.

İnflamasyonu azaltmaya yardımcıdır. Alzheimer hastalığı tedavisinde de etkili olduğu bilinmektedir. Nadir yan etkileri, baş ağrısı, baş dönmesi ve kusma olabilir.

Hamile kalmak isteyen kadınlar kullanmamalı çünkü gebeliği önlüyor. Tansiyon hastaları bu bitkiyi kullanmadan doktora danışmalıdır. Tamamlayıcı alternatif bir tedavi biçimidir. Birçok bilimsel makale ve tıp içerikli yazılarda da kedi pençesinden bahsedilmektedir.Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...