Pages

Ads 468x60px

Ekstra Protein Diyette Yararlı Olsa Da, Aşırıya Kaçılmamalıdır

Tatlı olarak meyve, ızgara tavuk, ıspanak yemeği ve güzel bir salata. Protein ağırlık diyetler oldukça sağlıklı ve kilo yönetiminde etkili.

Uzmanlara göre proteine önem verilmeli ancak aşırıya da kaçılmamalıdır. Yumurta, badem, somon, brokoli, esmer pirinç güzel besinler. Akşam yemeğinde karbonhidratı da sınırladınız ve proteine yüklendiniz. Protein bazlı gıdalarda da belli bir oranda karbonhidrat olduğunu biliyor muydunuz? Yani tamamen karbonhidratı bırakmamış oldunuz.

Tüketicilerin geneli, diyetlerine %50 oranında protein katıyor %37’si de protein diyetinin kilo verdirdiğini düşünüyor. Daha fazla protein tüketmek kilo kaybını tabi ki destekler. Ancak sırf proteine yüklenmek çok sağlıklı olmaz. Ek olarak daha fazla protein almak karbonhidratı tamamen kesmek yanlıştır.

Proteinin yanında dengeli olarak diğer besin değerlerine de yer verin. Sebze meyve, baklagiller, tahıllar, protein ve yağ dengede olmalı. Sadece protein yemek hem kilo vermeyi kısa vadede sağlar hem de uzun vadede riskleri vardır.

Hücre, kas, organ, salgı bezi ve cilt için protein çok önemlidir. Günlük kalorimizin %15’i proteinden oluşmalıdır. Ağırlığımızın her bir kilosu için 0.8 gram tüketmeliyiz. Protein tokluk hissi verir. Sadece ona yüklenmek ise osteoporoza neden olabilir. Kalsiyum ve bazı asitlerin emilimini önleyebilir. Böbrek hastalıkları riski de vardır. İşlenmiş gıdalardan uzak durulmalı, protein içeren dengeli bir besin planı yapılmalıdır. Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...