Pages

Ads 468x60px

Sağlıklı ve Hoş Bir Gülüşünüz Olsun

Gözleri kamaştıran bembeyaz dişlere kim sahip olmak istemez ki?

Sağlıklı bir ağızda sağlıklı dişler ve güzel bir gülüşü herkes hak ediyor. Diş ve diş eti durumunuzu gözden geçirin ve harekete geçin. 30’lu yaşlarda hormonlar devreye girer diş sağlığı ciddi boyuta geçer.

Gebelik döneminde düzenli olarak diş hekimine gidin, kontrol ve bakım gerekir. Hamilelik dişleri yıpratır. Östrojen ve progesteron hassas dönemlerde enfeksiyonlara karşı savunmasızdır. Kanayan, kabaran, hassas diş etleri oluşur.

Diş sorunları gebelikte tedavi edilmezse bebeğe bile yansıyabilir. Diş ipi kullanımı sürekli vurgulanıyor. Düzenli dişleri fırçalama ve diş ipi kullanımı çok mühim. Yumuşak dairesel hareketler yapmak gerek. diş etleri en ufak dokunuşta kanıyorsa sorun var demektir.

Sigara, diş sorunları ve diş sararmasına da yol açar. Diyet kola, diyet soda, hatta sade soda bile diş beyazlığını etkileyebilir, dişleri sarartabilir. Asitli gazlı içecekler diş minesini yumuşatır.

Florür maddesini güçlendirmek gerekir. Diş taşı, mine sorunları, çürükler kontrol edilir ve temizlenirse sorun ilerlemeden giderilir. Diş çektirme, dolgu, köprü, kron gibi işlemler de gerekirse yaptırılmalıdır.

50’li yaşlarda kemik kaybıyla birlikte dişler zarar görür. Diş kontrollerinin yanında D vitamini almak gerekir. Bol su için, şekersiz sakız çiğneyin. Ayrıca tedavi edilmeyen dişler kalp ve diğer hastalıklara neden olabilir.
Haber Kaynagı.7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...