Pages

Ads 468x60px

Hamilelikte Antidepresan Kullanımı ve Bebekte Akciğer Riskleri

Yeni bir araştırmaya göre gebelikte kullanılan antidepresanlar bebekte doğmadan önce ve doğumdan sonra akciğer komplikasyonları riskini 2 kat artırıyor.

Persistan pulmoner de olarak bilinen hipertansiyon hastalığı yerleşebiliyor ve akciğerlerin gelişmesi anne karnında önlenebiliyor. Akciğer sorunları yeni doğanlarda yaşanıyor. Yaklaşık 1000’de 3.5 oranda bu duruma sebep olunuyor. Gebelikte ilaç kullanılması anne ve bebeği riske atıyor. Özellikle depresyon ilaçları akciğerleri etkiliyor.

Hatta doğumdan evvel düşük yaşanabiliyor. Bu ilacı kullanmadan önce bu riskleri ve yan etkileri bilinmeli ve doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Panik olmadan potansiyel sorunlara bir denge getirmelisiniz. Depresyon, hamilelikten önce tedavi edilmelidir. Çok gerekirse ve doktor önerirse alınacak bu ilaçlarla, uykusuzluk, sinirlilik, beslenme bozukluğu, bağımlılık ve yüksek tansiyon önlenebilir.

Gebelikte depresyon yaşayan kadınlar doğum kusurlarıyla karşılaşabilir. Bebeğin ağırlığı düşük olabilir, erken doğum olabilir. Ayrıca bu durumlar bebekte düşük zeka ve depresyon gelişimi gibi risklere de sebeptir. Kalıcı pulmoner hipertansiyon selektif serotonin geri alım inhibitörleri olarak bilinen antidepresanlar riskli fakat gebelikte depresyonla da savaşılmalıdır..Haber Kaynagı.7gunsaglik.com,

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...