Pages

Ads 468x60px

Günlük Kahveleriniz, Hafızanızı İyi Yönde Etkileyebilir

Güne bir fincan kahveyle başlıyor ve ilerleyen saatlerde tekrar ve tekrar kahve istiyorsunuz.

Araştırmalara göre kahve içmek sadece uyanık kalmamızı sağlamıyor aynı zamanda hafızamızı da kuvvetlendiriyor. Beyin işlevlerimizi olumlu yönde destekliyor. Johns Hopkins Üniversitesi’nden araştırmacılar, diğer beyin destekleyici formülleri araştırırken kahvenin sihirli gücünü keşfetmiştir. İnsanların kahveye olan düşkünlüğünden yola çıkarak, kahve tüketiminin beyne iyi geldiği hafıza kaybını önlediği ve hatırlamayı kolaylaştırdığı görülmüştür.

Kahve tüketildikten sonraki 24 saat incelenmiştir. Kafeinin insanlar üzerindeki bu etkileri bilimsel çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Kalıcı ve geçici unutkanlık artık geçmişte kalacak. Nörobiyoloji ve davranış bilimleri asistan ve uzmanlar bu tezi onaylıyor. Çay, kola ve diğer kafein içeren içecekler değil, kahvenin kafeininin çok daha etkili olduğu görülmüştür.

Haftada en az 500 mg kahve tüketmek faydalı. Haftada birkaç kez soda içmek de yararlı. Kahvemizin kafein içeriği kahvenin türüne göre büyük ölçüde değişebilir. Ortalama bir bardakta yaklaşık 160 mg kafein bulunurken, bir Starbucks kahve bardağında 330 mg kafein bulunabilir. Hafıza işlevimizi artırmak açısından tükettiğimiz kahve miktarını en az 200 mg daha artırmamız gerekiyor.

Günde 1 fincan kahve ideal olacaktır. Araştırmada katılımcılara hafıza testleri uygulanmıştır. Kahve tüketim oranına göre hafıza sonuçları şekillenmiştir. Kafein alan kişilerde ayırt edicilik ve hatırlama yetenekleri daha fazla gelişmiştir. Kafein, beynin konsolidasyon sürecini geliştirir. Dikkat ve uyanıklık da hatırlamaya dahildir. Hafıza kaybı, demans, bunama ve Alzheimer gibi rahatsızlıklar da önlenmiş olur..Haber Kaynagı.7gunsaglik.com,

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...